2007/03/26

La primera novel·la

La venganza de las Risitas (La venjança dels Mofetes) de Roddy Doyle va ser la primera novel·la que vaig llegir-li al meu fill. A tots dos ens va encantar. Passar dels contes a una novel·la va ser molt divertit pels dos: calia repassar on havíem deixat la historia la nit abans, i "calia" discutir cada nit per què ell sempre volia llegir un capítol més (i jo!).

Durant setmanes, les Risitas van formar part de les nostres bromes. Les Risitas són criatures que s'encarrguen de venjar-se del adults que li fan una injustícia algun nen (Las personas mayores que dicen que algo sabe a pollo cuando no es cierto, las que los culpan sabiendo que son inocentes, las que se comen el último trozo de pizza sin preguntar si a alguien le apetece más..).

Els dies que estic malcarat ja m'aniria prou bé que les Risitas no fossin personatges fantàstics i m'ajudessin a fer examen de consciència amb els seus recordatoris pringosos...

M'enduc una alegria en ensopegar a la biblioteca amb Rover salva la Navidad, que segueix amb els personatges de La Venganza de las Risitas. En G. (9 anys) no el deixa anar fins que se l'acaba; ja és un devora-llibres i queda molt lluny això de llegir junts (ara sovint llegeixo el que em recomana).

La C. (4 anys) és ara a la fase de voler cada dia el mateix conte, després de molt temps en que semblava que no tenia prou paciència per un conte sencer; estic content: trobava a faltar llegir-li!

I escrivint això tinc una nova alegria, doncs veig que hi ha un tercer llibre sobre la família Mack: Mientras tanto... una aventura. I tots tres magníficament il·lustrats per Brian Ajhar.

Actualització: En G. ha trobat boníssim el Rover salva la Navidad. Jo no tant.

No hay comentarios: